Λουλακάς Ιωάννης

Ακτινοδιαγνωστής

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στην Ερέτρια Εύβοιας και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές στην Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Ακολούθησε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός, εκτελώντας συγχρόνως και χρέη αγροτικού ιατρού στην Λέσβο .

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στην  Ακτινοδιαγνωστική θήτευσε στο Ν.Γ.Ν. Μελισσίων  “Αμαλία Φλέμιγκ” και στο “Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών”. Μετά το πέρας της ειδίκευσής του εργάστηκε επί διετία ως επιστημονικός συνεργάτης του ιατρικού διαγνωστικού κέντρου Αθηνών “Ιπποκράτης-Euromedica” (ιατρός υπερήχων-triplex), ενώ ακολούθως θήτευσε στο Π.Γ.Νοσοκομείο “Πατησίων” ως επικουρικός επιμελητής στο τμήμα του Αξονικού τομογράφου.

Το 2008 εντάχθηκε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, και ως στρατιωτικός ιατρός τα τελευταία έτη κατέχει θέση επιμελητή του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος στον Αξονικό και Μαγνητικό τομογράφο, καθώς και στο τμήμα υπερήχων/triplex στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Συγχρόνως η συνεργασία του με Ιδιωτικά θεραπευτικά Ιδρύματα υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής όπου εξακολουθεί έως και σήμερα να εργάζεται ως επιστημονικός υπεύθυνος-ιατρός στο τμήμα του Αξονικού τομογράφου της  γενικής κλινικής Πειραιά “Cosmoclinic ” επί δέκα τρία (13) έτη και στη γενική κλινική Αθηνών “Λευκός Σταυρός” στο τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού τομογράφου επί δώδεκα (12) έτη. Έχει υπάρξει ως επιστημονικός συνεργάτης για ικανό διάστημα στο διαγνωστικό κέντρο Ιατρόπολις καθώς και στο διαγνωστικό κέντρο Γαληνός» .

Από το 2010 είναι επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος υπερήχων στο Διαγνωστικό Πολυιατρείο «ΒΙΟΙΑΣΗ».

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό επιστημονικών συνεδρίων καθώς και επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.