Κότηλης Δημήτριος

Ειδικός Καρδιολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στο Κοτήλη Κιλκίς και αποφοίτησε από την ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το 1972 μετά από εισαγωγικές εξετάσεις το 1966.
Ονομάστηκε σημαιοφόρος ιατρός του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ το 1972. Από τότε και έως το 1974 υπηρέτησε σε Πολεμικά Πλοία. Από το 1975 έως το 1980 εκπαιδεύτηκε στη Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου και στη συνέχεια στη Β’ Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» .

Το 1981 απέκτησε την ειδικότητα του καρδιολόγου και το 1984 τον τίτλο του Διδάκτορα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1986 μετέβη στην Αμερική στο SAINT LUKE’ S HOSPITAL στο DENVER COLORADO όπου εκπαιδεύτηκε στην επεμβατική καρδιολογία (τοποθέτηση μόνιμων βηματοδοτών, στεφανιογραφίες- αγγειοπλαστικές).

Το 1989 υπηρέτησε ως Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης. Από το 1990 έως και το 2005 διετέλεσε Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Υγειονομικού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Από το 2005 έως και το 2007 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξήντλησε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας του Πολεμικού Ναυτικού αποχωρώντας με τον βαθμό του Αντιναυάρχου ε.α., Επιτίμου Διευθυντού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού με εργασίες και ως ομιλητής. Είναι μέλος των ομάδων επεμβατικής καρδιολογίας και μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαγνωστικού Πολυιατρείου «ΒΙΟΙΑΣΗ».
Είναι παντρεμένος με την Τέτη Κότηλη το γένος Ζωντανού και πατέρας τριών παιδιών.